Guilty Pleasure zonder schuldgevoel: kokoskoekjes (Gluten- en lactosevrij)

Zin in iets zoets dat zowel onweerstaanbaar als verantwoord is?
Deze guilty pleasure kokoskoekjes zijn perfect voor wie wil genieten zonder gluten of lactose. Krokant van buiten, zacht van binnen- en boordevol pure kokossmaak. Met slechts een handje vol ingrediënten zijn ze in een mum van tijd klaar. Ideaal voor bij een kop thee of als zoete afsluiter van de dag.
250 gram kristalsuiker
250 gram kokos
4 eieren
Evt eetlepel custard (bevat doorgaans wel lactose)
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius; vet een bakplaat in of gebruik bakpapier.
Mix alle ingrediënten door elkaar. Maak hoopjes met een lepel (of je vingers) op een bakplaat.
Kijk na 15 minuten even of ze klaar zijn, evt nog iets langer en haal ze dan direct van de bakplaat.
Extra verwennerij: chocolade-dip
Wil je jouw kokoskoekjes naar een hoger niveau tillen? Smelt 100 gram pure chocolade au bain-marie en dip de afgekoelde koekjes met de onderkant of een zijkant in de chocolade. Laat ze uitharden op bakpapier. Het resultaat: een knapperige, smeuïge guilty pleasure met een decadente chocoladetwist.
Tip; bewaar ze in een luchtdichte trommel…als ze al niet meteen op zijn.
