Bij Fysio-In is er nu ook de mogelijkheid voor Dry Needling. Dry Needling is een (mogelijk) onderdeel van een behandeling, gericht is op het verbeteren van (vaak chronische) spierklachten. Bij deze therapie wordt gebruik gemaakt van dunne acupunctuurnaalden, waarmee verhardingen in spieren effectief en snel kunnen worden ontspannen.

Dry Needling richt op de behandeling van meestal al langer bestaande spierklachten.

Met deze techniek worden spierverhardingen (‘myofasciale triggerpoints’) ontspannen, door deze aan te prikken met een dunne acupunctuurnaald.Meestal is de verbetering direct voelbaar. Dry Needling is geen onderdeel van de klassieke acupunctuur. Bij klassieke acupunctuur worden vaak meerdere naalden in het lichaam geprikt, die daar enige tijd in blijven zitten. Bij Dry Needling wordt meestal één naald gebruikt, waarmee kortdurend spieren worden behandeld.

Bij klassieke acupunctuur wordt gewerkt vanuit een energetisch concept. Bij dry needling op basis van fysiologie en biochemische processen. Voor meer informatie over ‘Dry Needling’ zie hier.

Dry needling wordt gebruikt als onderdeel van een fysio- of manueel therapeutische behandeling en wordt vergoed, als zitting fysio- of manueel therapie, conform de voorwaarden in uw (aanvullende) polis.