De algemeen fysiotherapeut is deskundig op het gebied van bewegen en behandelt patiënten die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen. Fysiotherapie heeft meerdere specialisaties voor verschillende soorten klachten. Bij Fysio-In vindt je de algemeen fysiotherapeut en manueel therapeut.

Samen met de fysiotherapeut werk je aan meer bewegingsvrijheid en een betere kwaliteit van leven. Er wordt gekeken naar jouw wensen, jouw lichamelijke situatie en jouw mogelijkheden. Met manuele technieken, adviezen en oefeningen zorgt de fysiotherapeut ervoor dat je weer beter kunt bewegen en je klachten afnemen.

Je kunt voor informatie, advies en behandeling terecht bij een fysiotherapeut als je:

• blessures of pijnklachten hebt, bijvoorbeeld in je armen, benen, schouders of rug;
• vanwege een (chronische) aandoening medische begeleiding nodig hebt bij beweegzorg;
• na een operatie of ongeval moet revalideren of vóór een operatie conditie moet opbouwen.
• Gewrichten kunnen ook een te grote bewegelijkheid hebben. Dat kan leiden tot instabiliteit en klachten. In dit geval kan de fysiotherapeut jou met specifieke trainingsadviezen leren uw gewrichten door middel van spieren stabieler te maken.

De laatste jaren gaat veel aandacht uit naar de preventieve gezondheidszorg. Ook daarvoor kan je terecht bij de fysiotherapeut. Voor tarieven en vergoeding van uw zorgverzekeraar, zie tarieven & vergoeding.