Pilates is een oefenmethode waarbij je houdingstechnieken aanleert ter versterking van rug, romp en bekken. Deze methode is ontwikkeld door Joseph Pilates, in eerste instantie om zijn eigen lichaam, dat in slechte gezondheid verkeerde, mee aan te sterken. Gebruik makend van de tegenwoordige wetenschappelijke kennis, zijn de oefeningen door een team van artsen en therapeuten geperfectioneerd.

Aangezien mijn collega en ik zelf fysiotherapeut zijn, en er in de trainingen voornamelijk mensen komen met bewegingsklachten (veelal op verwijzing van huisartsen of collega’s), geven wij de voorkeur aan de naam Fysio-Pilates. De training is kleinschalig opgezet en oefeningen worden steeds aangepast aan iemands mogelijkheden of niveau. Bij deze trainingsmethode gaat de aandacht uit naar een combinatie van lichaamsbewustwording, herstel en houding. De sleutelwoorden bij Pilates zijn: stabiliteit, flexibiliteit en lichaamsbeheersing.

De Pilates lessen hebben diverse instroomniveau’s. De lessen worden gecoördineerd door collega Tanja Steinmeijer van Live in Beweging. Voor prijzen en meer informatie zie www.liveinbeweging.nl

Lesrooster

Aanmelden